Billede: Pixabay, suju-foto

Hvad Er Et Krydsrim?

Krydsrim er en del af den kategori, der hedder enderim, hvilket vil sige, at det er de sidste ord i sætningerne, der rimer på hinanden.

I denne enderim-kategori findes der også parrim og omsluttende rim. Det er dog ikke dem, vi skal fokusere på her. I det følgende får du eksempler og bliver klogere på, hvad krydsrim er.

Krydsrim er, når ordene på hveranden sætning rimer med hinanden. Det vil sige, hvis du har en lille lyrisk tekst på 4 linjer, skal 1. og 3. linje rime. Det samme er selvfølgelig gældende for 2. og 4. linje.

Eksempel:

Hver gang jeg går i skole

Skynder jeg mig hen

til en der hedder Ole

for Ole er min ven

Som nævnt lige før er det kun noget, der bliver brugt i lyriske tekster, som er meget korte, fordi det kan være ret udfordrende at få hver anden linje til at rime hele tiden.

Du kan dog altid prøve at udfordre dig selv. Prøv at se hvor langt du kan komme i en tekst, hvor hveranden linje rimer, og hvor teksten stadigvæk også giver mening. Jeg tror, du bliver overrasket over, hvor svært det kan være ;-)

Jeg håber ovenstående tekst og eksempel har været med til at gøre dig klogere på krydsrim. Tak, fordi du læste min tekst :-)

OBS: Dette, du lige læste, er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af halskæde med bogstav, eller utallige andre gode varer. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk