Billede: Pexels

Hvor Mange Ord Læser Man I Minuttet?

Bøvler du med læsning, eller er du en rigtig læsehest, der gerne bare vil vide, hvor du egentlig ligger henne i forhold til andre, når det kommer til læsehastighed? Uanset hvad din begrundelse måtte være for denne interesse, så vil vi forsøge at give dig svaret på, hvor mange ord man egentlig læser i minuttet. 

Hvor mange ord læser man i minuttet? En almindelig, udmærket læser vil cirka kunne læse 300 ord i minuttet, såfremt teksten er relativt letlæselig. Der vil selvfølgelig være stor forskel på, hvor hurtigt den enkelte kan læse, men ligger men omkring de 300, så er man rimelig godt med. Nogle kan dog læse meget mere, imens andre læser meget færre ord pr. minut. 

Som du nok kan fornemme, så vil den almindelige læser faktisk læse ret mange ord i minuttet. Dette bliver først rigtig interessant, når man tager i betragtning, hvor mange ord man udtaler i minuttet, når man snakker normalt.

Her vil man som regel ikke engang tale med 200 ord i minuttet. Hvis man gør det, så snakker man ualmindeligt hurtigt, hvilket for de fleste vil være så godt som uforståeligt. 

Vi er altså i stand til at læse langt hurtigere, end vi kan tale. Dette bliver især tydeligt, hvis du sammenligner den tid det tager at læse en bog, sammenlignet med den tid det tager at høre en bog på lydbog. 

Tak til Classic Room. Vi siger mange tak til Classic Room, der har ydet økonomisk støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk