Hvad Betyder “ok Boomer”?

For tiden er foregår der lidt af en krig mellem de unge og de gamle, hvilket især skyldes de klimaudfordringer, vi står i. Imens de yngre generationer kræver handling og forandring, forsøger de ældre generationer at tysse ned på alle de såkaldte “klimatosser”, der, ifølge dem, har en masse urealistiske forventninger og anskuelser om, hvordan verden skal se ud.

Med denne konflikt mellem ung og gammel er et nyt udtryk kommet frem, nemlig “ok boomer”. Men hvad betyder det overhovedet?

Hvad betyder ok boomer? Ok Boomer bliver brugt af de yngre generationer til at udtrykke en overbærende irritation over noget, en fra generation baby-boomer siger eller har sagt. Ofte vil det komme som modsvar til en kommentar, der er forældet, gammeldags, ignorant eller lignende.

Kort fortalt, så er “ok boomer” et symbol for en generations store frustration over baby-boomerne og deres manglende anerkendelse af, at vi alle sammen står med en planet i forfald.

Politiker sætter boomer på plads

I New Zealands parlament sidder Chlöe Swarbrick, der i november sidste år blev berømt verden over. Hun var på talerstolen, hvor hun var i gang med at kommentere et nyt lovforslag, der handler om at New Zealand skal være co2-neutralt inden 2050.

Under talen bliver hun afbrudt af et ældre medlem af parlamentet, hvortil hun prompte svarer “Ok boomer”.

Parlamentet reagerede stort set ikke på kommentaren, formentlig fordi de ikke helt var med på udtrykkets betydning, men internettet derimod gik fuldstændig amok i begejstring.


Tak!
Vi siger stort tak til Advokathuset Bredgade for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Leder du efter et advokatfirma i københavn? Så er de et oplagt valg!

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk