Hvad Betyder Rekapitulere?

Kender du det, hvor man deltager i en samtale, ser et program eller overhører nogen, hvor de simpelthen bruger nogle ord, du hverken har hørt om eller forstår? Det gør vi hos Sprogpiloter. Eller, det gør vi egentlig ikke, men det er kun fordi, at vi er sprognørder helt ud til fingerspidserne.

Selvom vi ikke selv står i situationen særlig ofte, så er vi udmærket klar over, at der er mange andre, der gør det. Derfor forsøger vi at vælge nogle ord ud, der ikke ligefrem bliver brugt til hverdag, og forklare deres betydning.

Hvad betyder ordet “rekapitulere”?

Hvad betyder rekapitulere? At rekapitulere betyder at man sammenfatter hovedpunkterner af noget eller resumerer noget. Normalt vil man bruge ord som at opsummere, sammendrage eller gentage. Nogen, eksempelvis din ven, kan altså rekapitulere noget, eksempelvis reglerne til et brætspil.

Nu, hvor du er fuldstændig med på, hvad rekapitulere betyder, så går vi videre til det punkt, der handler om at bruge ordet i sætninger og vendinger. Dette gør vi ved at give den en række eksempler på ord, hvor rekapitulere indgår.

Sætninger, hvor rekapitulere indgår

Her kommer en række eksempler på sætninger, hvor rekapitulere indgår. Så kan du komme i gang med at bruge ordet i dit daglige vokabularium.

Eksempel 1

“Reglerne kender vi alle måske, men for en sikkerheds skyld, skulle vi måske lige rekapitulere”

Eksempel 2

“Har du mulighed for at rekapitulere mødet for mig?”

Eksempel 3

“Thorsten, du står for at skrive noter, så vi kan sende en rekapitulering rundt”

Eksempel 4

“Jeg hader at rekapitulere lektionen, når folk ikke hører efter”

Eksempel 5

“Jeg nyder at være ordstyrer, især fordi jeg får lov til at rekapitulere bagefter”

Tak til Bevco
Stort tak til Bevco for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Bevco leverer blandt andet en fremragende Belvedere.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk