Billede: Jumpstory

Mest Talte Sprog I Indien - Tales Af Over En Halv Milliard

Det er nok en underdrivelse af rang, når man kalder Indien for et stort land - for det er kæmpestort, som i verdens næststørste land målt på befolkning og nummer syv målt på arealet.

Indiens snart 1,4 milliarder indbyggere taler dog flere forskellige sprog, men et enkelt af dem skiller sig dog ud og er hovedsproget i store dele af landet - og det er sproget hindi.

Hindi - Det største af de 22 officielle sprog

Indien har intet mindre end 22 officielle sprog ifølge den indiske grundlov. Tidligere er der dog registreret omkring 2.000 forskellige modersmål i Indien, hvis man tæller de forskellige dialekter med, så det er noget af et miks, når det gælder om at tale sammen i Indien.

Det mest talte sprog i Indien er hindi, som tales af omkring 40% af landets befolkning, hvilket svarer til et sted mellem 5-600 millioner mennesker.

Hvilket sprog der tales afgøres oftest af, hvilken region i Indien man befinder sig i. Hindi tales oftest i de nordlig og centrale dele af Indien. Hindi, som man kender det i dag, er en blanding af hindi og urdu, som adskilte sig ved, at de blev skrevet med forskellige alfabeter.

De 22 anerkendte sprog i Indien er:

 1. Assamesisk
 2. Bengali
 3. Bodo
 4. Dogri
 5. Gujarati
 6. Hindi
 7. Kannada
 8. Kashmiri
 9. Konkani
 10. Maithilli
 11. Malyalam
 12. Neithei
 13. Marathi
 14. Nepali
 15. Oriya
 16. Punjabi
 17. Sanskrit
 18. Santali
 19. Sindhi
 20. Tamil
 21. Telugu
 22. Urdu

Fælles for mange af de 22 officielt anerkendte sprog i Indien er, at de oftest kun tales i bestemte regioner. Når det gælder den officielle kommunikation fra regeringen til borgerne, så er sproget slået fast til at være hindi og engelsk.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af moderne elektronik på avXpertens store webshop, heriblandt sjove gadgets som en nøglefinder, en trafikalarm eller måske et nyt keyboard. 

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk