Næsten 1700 Ord Blev Officielt En Del Af Det Danske Sprog I 2018

Sproget er levende og forandrer sig konstant. Hvert år tilføjes der nye ord til den danske Ordbog. Herunder kan du læse, hvilke ord der officielt blev indlemmet i vores sprog i 2018.

Hvert eneste år tilføjes en stor del nye ord til den danske ordbog. Samtidig fjernes et par såkaldt uddøde ord. Listen over ord, der tilføjes, er lang, så den gennemgår vi ikke fra ende til anden. I stedet fremhæver vi et par eksempler og taler om tendenser.

De nye ord spejler ofte tendenser i samfundsudviklingen, og det må man også sige gør sig gældende for flere af de nye ord, som er tilføjet i 2018. De beskriver nemlig danskerne nye elektroniske vaner. Ord som slide, dockingstation og opladerstation er blandt de nye ord.

Der tilføjes også en række ord, hvor man tænker: "Hvad fa'en? Var de ikke allerede en del af sproget i forvejen?" Et par eksempler på sådanne ord er projektansat, dåseskinke og fastnettelefoni.

Næsten 1700 nye ord

Helt præcist er der blevet tilføjet 1685 nye ord til ordbogen, og det er en blanding af ord, der er nye i sproget, og så ældre, måske lidt sjældnere ord.

Sker på baggrund af digital og menneskelig udvælgelse

Den danske ordbog er det, man kalder en korpusbaseret ordbog. Det betyder, at de ansvarlige løbende indsamler tekster, som behandles af forskellige computerprogrammer, der afslører, hvilke ord af dem, vi ikke har i forvejen, der er de mest udbredte.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk