Billede: Canva.com

Svenske Ord Som Betyder Noget Andet På Dansk

Der er mange ligheder mellem de skandinvaiske sprog: Dansk, norsk og svensk, men der er også en masse sjove faldgruber. Er der nogensinde en svensker der har sagt gratis til dig, og du har tænkt, hvad dælen mener de? De har nok sagt Grattis, som på svensk betyder tillykke.

Vi har fundet 6 svenske ord, som betyder noget andet på dansk

#1 Rolig

Hvis man oversætter rolig fra svensk til dansk bliver det til Sjov

#2 Snor

Hvis man oversætter snor fra svensk til dansk bliver det til Snot

#3 Bolla og Pula

Bolla betyder det samme som at spille bold på svensk, men kan hurtigt misforstås på dansk. Det samme gør sig gældende, når de bruger ordet pula, som på svensk betyder pusle, men dette kan også hurtigt misforstås på dansk.

#4 Kuk

Ja, vi bliver ovre i det lidt sjofle hjørne. Kuk betyder blandt andet penis på svensk, hvilket er noget vi ofte forbinder med løjer og tittebøhh herhjemme... Kuk Kuk

#5 Glas

Glas betyder is på svensk, men betyder glas på dansk :) .

#6 Bajs

Bajs på svensk er det samme som lort eller bæ, hvor det på en dansk byggeplads betyder formand eller leder.

Der er flere sjove ord på svensk og dansk, hvor man hurtigt kan gå galt af hinanden. Et ord der er meget hurlumhej omkring er ordet taske, som mange tror betyder luder på svensk. Dette er altså ikke rigtigt i forhold til mange pålidelige kilder.

Tak til Billig Fitness

Vi vil gerne sende et tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er en dansk webshop, der sælger fitnessudstyr i hele Skandinavien. Så her har du altså mulighed for både at få en træningsmåtte, träningsmatta og en Treningsmatte.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk