Billede: Canva.com

Hvad Er Et Akronym?

Et initial er det første bogstav i et ord. Initialer bruges ofteste til at forkorte et navn, og når man tager de første bogstaver i flere ord, kalder man det akronymer i stedet for initialer. Bliv klogere på her, hvad et akronym er.

Hvad er et akronym? Et akronym er det samme som initialord eller en initialforkortelse. Det er derfor ikke altid det samme som en forkortelse, da et akronym er ord, der bliver dannet fra de første bogstaver, når der er flere ord.

Der kommer hele tiden flere og flere akronymer, og det kan være en jungle at finde rundt i. Særligt efter det store digitale indtog, kommer der hele tiden flere akronymer. Folk finder ofte hurtigt ud af, hvad LOL, ASAP og YOLO står for, og dette er fremragende eksempel for, hvad et akronym egentlig er.

Flere eksempler på akronymer

Det ville blive lidt for omfangsrigt, hvis vi skulle lave en liste med alle de akronymer vi kunne. Vi har lavet en liste med nogle forskellige slags akronymer, så du i det mindste ikke er i tvivl om, hvad det er.

Vi ser rigtig mange engelske akronymer, som bliver brugt i dansk tale. Her er nogle, som du sikkert har stødt på, men måske er i tvivl om, hvad de er akronymer for.

Eksempler på engelske akronymer

Du har måske hørt de fleste på listen, men vidste ikke helt, hvad de stod for? Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvad et akronym er.

Kunne du tænke dig at kende flere akronymer og forkortelser, når det kommer til marketing? Så læs vores artikel: Marketing forkortelser

Tak fordi du læste med.

Tak til ZenseHome

Til slut vil vi gerne sende et tak til ZenseHome, der med støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. ZenseHome er en virksomhed, der laver smart belysning til private, institutioner og virksomheder. De skriver informative artikler om eksempelvis intelligent lys. Kunne du tænke dig at vide mere om, hvad de laver? Så giv deres hjemmeside et besøg.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk