Billede: Canva.com

Hvad Er Et Bogstavrim? Lær At Lege Med Ordene

Man kan rime på flere forskellige måder. En af de mest kendte er bogstavrim. Det engelske ord for bogstavrim er alliteration. Udtrykket bliver benyttet, når flere ord nært beslægtet med hinanden har samme eller lignende konsonanter. Disse er oftest forbogstavet. 

Når man skal imponere en udlænding, eller vil have dem til at sige noget på dansk, finder man ofte et bogstavrim for at gøre det legende og svært. 

Her er et eksempel: "Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad."

Den første måde at rime på man lærer er ofte bogstavrim. Det er nemlig nemt at forholde sig til, og det er nemt at huske. Derfor ser man også, at man bruger denne form for rim i eksemplevis markedsføring. Andre eksempler kan være, at man bruger det til talemåder for at klargøre og huske dem.

Det kan eksempelvis være fyrre fed og færidg. eller det kan være eksemplet Villa Vovse og Volvo.

Andre typer af rim

Ja, bogstavrim er sjovt... 

Der findes dog mange andre typer rim, og det kan være, at du hurtigt kommer til at forveksle dem med hinanden. Rim består nemlig af identiske lyde, og man kan derfor hurtigt kalde alle former for rim for bogstavrim. Rim benyttes rigtig meget i digte og sangtekster. Skal du skrive en tekst, og vil vide mere om, hvordan man rimer? Så kan du også undersøge nogle af nedenståede typer af rim.

Kunne du tænke dig at læse flere sjove artikler om det ganske danske sprog? 

Så læs eventuelt nogle af nedenstående »

/God fornøjelse

avXperten

Vi vil gerne sende et afsluttende tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en webshop, hvor du kan finde et kæmpe sortiment af elektroniske komponenter og fede gadgets. På deres hjemmeside kan du blandt andet finde et stort udvalg af jagtkameraer som også bliver kaldt for vildtkameraer.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk