Tilføjelser Til Den Danske Ordbog Marts 2019

To-tre gange om året bliver Den Danske ordbog opdateret med nye ord, faste udtryk og nye betydninger til allerede optagne ord. Fredag d. 8. marts 2019 var den seneste gang, det skete, og her blev 780 ord, fem nye betydninger og 10 nye faste udtryk til Den Danske ordbog.

Vi skal ikke gennemgå dem alle sammen i dette indlæg, men blot nogle få udvalgte, som skal illustrere de forskellige kategorier af tilføjelser: 1. Ord og udtryk som er nye i sproget, 2. Fremmedord som er svære at forstå, 3. Faste udtryk og talemåder og 4. Udbredte sammensætninger.

Ord og udtryk som er nye i sproget

Fremmedord som er svære at forstå

Faste udtryk og talemåder

Udbredte sammensætninger

Disse ord kender du muligvis allerede og har brugt i mange år, men ikke desto mindre er det først nu, at de er blevet tilføjet til den danske ordbog.

Fra bruger til ordbog

Faktisk er det hele 170 af de i alt 780 nyoptagne ord, som er blevet tilføjet til Den Danske Ordbog på baggrund af henvendelser fra brugere på Den Danske Ordbog hjemmeside ordnet.dk.

Tak til avXperten.dk

Jeg har fået hjælp af alle folkene bag avXperten.dk til udarbejdelsen af denne artikel. I skal have tusind tak for assistancen!

avXperten.dk er en af Danmarks største og bedste forhandlere af elektronik på nettet, og forhandler blandt andet et stort udvalg af pladespillere, som du kan se her https://www.avxperten.dk/pladespiller/.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk