Hvad Er En Præpositionsforbindelse?

Præpositionsforbindelsen er et af de sætningsled, som allerflest danskere har svært ved at huske, hvad er for noget. Dette hænger ganske givet sammen med, at der heller ikke er mange, som har helt styr på, hvad en præposition er. Men det vil vi nu hjælpe lidt med, og vi har også allerede lavet en artikel om, hvad en præposition er, som du kan læse, inden du fortsætter her.

Ved du allerede, hvad en præposition er, så du klar til at læse med videre.

Hvad er en præpositionsforbindelse? En præpositionsforbindelse kaldes på dansk også et forholdsordsled. Et forholdsordsled består af både en præposition (forholdsord) og den styrelse, som den står foran. Forholdsordsled er adverbialer, som en den type sætningsled, der siger noget om, hvor og hvornår noget foregår.

Forskellen på et forholdsord og et forholdsordled er altså, at et forholdsord er det lille ord, der står foran en styrelse, mens et forholdsordsled er dem begge to tilsammen. Her er et par eksempler:

De tre bukkebruse gik over broen.

Trolden boede under broen.

Trolden røg i vandet.

De tre bukkebruse spiste græs på engen.

Tak for hjælpen

Til denne artikel har vi modtaget hjælp og støtte, hvilket vi har været helt utroligt glade for. Støtten er kommet fra Carsound, og vi vil gerne sige jer tusind tak. Kender du ikke Carsound, kan vi fortæller, at de er er Danmarks største specialforretning for lyd og underholdning i bilen.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk